Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Újítások az RTL Klubnál és a TV2-nél

Az két országos kereskedelmi csatorna elindulása óta rendkívüli mértékben megváltozott a televíziós piac, amelyen immár csaknem 100 magyar nyelvű csatorna közül választhatnak a nézők. A verseny és a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság hatásait új intézkedésekkel tervezi kezelni az RTL Klub és a TV2.

Az RTL Klub olyan új műsorpolitikát kíván bevezetni, amellyel az eddigi 11 év alatt elért eredményei hosszú távon is fenntarthatóak. Az utóbbi években a csatorna reklámbevételei folyamatosan csökkentek. A tévézési szokások, illetve a televíziós reklámpiac igényei alapján a csatorna úgy határozott, hogy a Reggeli című műsora jelenlegi formájában nem lesz látható novembertől a képernyőn, ugyanakkor fél órában a műsor blokkja, a Csak Csajok megújult formában várja a nézőket. A döntés oka, hogy a reggeli órákban a kereskedelmi szempontból fontos tévézők száma olyan alacsony Magyarországon, hogy gazdaságosan nem lehetséges a megszokott színvonalú műsorokat készíteni. Ezzel egy időben, vagyis szintén novembertől a déli Híradó, illetve a Fél Kettő című műsor is lekerül az RTL Klub képernyőjéről.

A TV2 értékesítési igazgatója, Steve Varcoe is számos változást jelentett be. A csatorna új értékesítési politikával indítja a 2012-es évet. Jövő januártól egy sales house alatt fogják értékesíteni a TV2 és két testvércsatornája, a FEM3 és a PRO4 reklámidejét. A TV2 január elsejétől áttér az úgynevezett SAP (station average price) árképzési rendszerre, melyet az RTL Klubnál évekkel ezelőtt szintén Steve Varcoe vezetett be. A TV2 nemrég indított információs platformjának, a Television Value Indicators (TVI) részeként két újabb mutatót vezetett be: az ún. Net Advertising Expenditure megmutatja a TV2 tényleges havi nettó reklámárbevételét, a Channel Prices mutató segítségével pedig a csatorna tényleges (nem listaáras) nettó tévés reklámszpot árairól tájékozódhatnak a piac szereplői 2011. januárjától augusztusáig, illetve ezentúl havi rendszerességgel.