Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Nemzetközi díjat kapott az On The Spot

OnTheSpotA Spektrum televízió digitális riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András Karlovy Varyban, a legrégebbi turisztikai-utazási filmfesztiválon a zsűri különdíját (Prix Jury) vehette át.

Az elismerést az M1-en vetített On The Spot: Törzsek című sorozat erbore törzsről szóló epizódjáért ítélte Eszternek és Andrásnak a nemzetközi zsűri az idén 45 éves TourFilmen. A fesztiválon 136 ország több mint 600 alkotása versengett egymással, az On The Spot a televíziós dokumentumfilm kategóriában kapta a különdíjat, ahol többek között az ORF, a ZDF és a Travel Channel műsoraival mérték össze a két magyar filmes munkáját. Korábban olyan nemzetközi szinten elismert világutazókat és médiaszemélyiségeket is díjaztak a TourFilmen, mint Michael Palin a BBC-ről vagy a könyveiből és az Animal Planetről is ismerős Jane Goodall etológus.

A fesztivál díjátadó gáláján S. Takács András megköszönte a Spektrumnak a lehetőséget, hogy elkezdhették a műsorukat, amely negyedik éve fut a nemzetközi ismeretterjesztő csatornán, majd köszönetet mondott a magyar közszolgálati televíziónak is, amiért elkészíthették az On The Spot törzsi szériáját. Cseke Eszter az erbore törzs tagjainak köszönte meg, hogy elviselték őket az összes kérdésükkel együtt. Nem ez az első nemzetközi elismerés az On The Spot háza táján, Eszter és András éppen egy évvel ezelőtt vette át Strasbourgban az Európa Tanácstól a Press Freedom Awardot burmai tudósításukért.