Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

A mítoszirtó Discovery

A Discovery Channel Állítólag... című sorozata már tizedik éve keresi a válaszokat az érdekfeszítő kérdésekre, és hívja izgalmas tudományos vitára a nézőket. A magyar nézők nyolc éve követhetik a sorozatot, melynek októbertől legújabb részeit is láthatják.

A magyar Discovery Networks is készült az évfordulóra: a széria eddigi részeiben kivizsgált mítoszokat kvízjátékos formában összegyűjtő microsite-ot készítettek. Az oldal folyamatosan bővül, segítségével jelenleg több mint ötven városi legenda valóságtartalmát ismerhetjük meg játékos formában.

Disco10A gyarapodásnak nem áll útjában a feldolgozott mítoszok hiánya: a Discovery Channel által összeállított infografika tanulsága szerint a tíz év alatt 187 epizód készült a sorozathoz, amelyek a különkiadásokkal együtt 218 órányi szórakozást nyújtottak a rajongóknak – ezekben összesen 833 mítoszt vizsgáltak meg a műsorvezetők. A rajongók igényeit jól ismeri a csatorna, ezért azt is belefoglalták az infografikába, hogy robbanóanyagból és korunk férfijának leghűségesebb társából, a Duct Tape-ből mennyit használtak fel az elvégzett kísérletek során.

A sorozat a nézők és kritikusok körében is népszerű, 2009-ben megnyerte a YouTube-díjat és már négy Emmy-jelölést is szerzett. Valószínűleg a leghíresebb rajongójuk (az újjáválasztott) Barack Obama amerikai elnök, aki egy epizódban maga kéri fel a mítoszirtókat egy ókori „rejtély" megoldására.