Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Új hazai tudományos szériák a Spektrumon

Három új, hazai gyártású sorozatot mutat be idén a Spektrum. Az új produkciók ugyan más-más témákról – fizikáról, hálózatokról, világhírű magyar vállalatokról – szólnak, mégis összeköti őket, hogy a legjobb magyar szakértők segítségével, izgalmas, szórakoztató formában járnak körbe tudományos témákat.

Brutális fizika DSC 1447 sA három új műsor a Brutális Fizika, a Behálózva, és az Ötlettől a milliókig címeket kapta. A sorozatokat az év utolsó negyedévében, egy-egy hónapon át vetítik. A gyártást hosszú és komoly tervezés, közös gondolkodás előzte meg. Ennek köszönhető, hogy megvalósításukban olyan nevek is részt vettek, mint Barabási Albert-László, világhírű tudós, a hálózatkutatás szakértője, Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem tanszéki-mérnöke, Dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, Gerendai Károly, a Sziget Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója, Árvai Péter, a Prezi alapítója és ügyvezető igazgatója, és Fehér Gyula, a Ustream alapító-tulajdonosa.

Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója kiemelte: „Nagyon fontosak ezek az új műsorok a Spektrum számára. Egyrészt, mert a Spektrum hagyományait folytatva szokatlan, elsőre megfoghatatlan, de itthon nagyon releváns témákat dolgozunk fel, amelyek kellő csomagolásban nagy tömegeket tudnak megszólítani. Másrészt, mert ezekhez a szórakoztató, informatív műsorokhoz olyan szakemberek, szereplők közreműködését tudtuk megnyerni, akik nemcsak megkérdőjelezhetetlenek a maguk területén, hanem tudásukat valóban mindenki számára érthető nyelven is tudják közvetíteni."