Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Iskolagyümölcs-program indult a LazyTown-nal

Idén szeptemberben újra elindult hazánkban az Iskolagyümölcs-program, a Boomerang csatornán új évaddal jelentkező globális gyermekműsor, a LazyTown kampányával.

LazyAz immár ötödik éve működő, EU által támogatott programban a magyarországi iskolák 75%-a vesz részt és ez a százalék évről-évre növekvő tendenciát mutat. A programban heti rendszerességgel, több mint 500.000 1-6. osztályos gyerek jut friss gyümölcshöz-zöldséghez.

Az Iskolagyümölcs-programnak – a programot szabályzó EU-rendelet szerint - edukációs elemekkel kell kiegészülnie, hogy a gyerekek már egészen fiatal korban, alsó tagozatban hozzászokjanak a rendszeres – és ami talán még fontosabb – örömteli mozgáshoz, valamint hogy életmódjukba és szemléletükbe szervesen beépüljön a megfelelő táplálkozás fontossága.

Ezért hívta életre az Iskolagyümölcs-program szakmai partnere, a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, és a Turner Broadcasting gyermekcsatornáján futó gyermekműsor, a LazyTown egészséges étkezésre és mozgásra buzdító SPORTCSEMEGÉZZ! című kampányát. A mintegy 3000 iskolában meghirdetett egyedülálló kezdeményezéshez Nagy Viktor, világbajnok vízilabda-válogatott kapus és az Iskolagyümölcs-program legnagyobb beszállítója, a MATESZ-FRUCT KFT és a DIGI Kft is csatlakozott.

Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó így nyilatkozott a programról: „Mint kétgyermekes családapa, nekem is nagyon fontos a gyermekeim egészsége, hogy a mozgás szeretetére és egészséges táplálkozásra neveljem őket. A SPORTCSEMEGÉZZ! kampányban tevőlegesen is részt veszek: a nyertes osztálynak – ezúttal szárazföldön - rendhagyó tornaórát tartok, remélem fergeteges hangulatban."

Az országos kampány indítóeseménye 2013. szeptember 20-i 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, IX. Nemzetközi Zöldség- Gyümölcs Fogyasztás-ösztönző Konferenciáján volt.