Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Videópályázat a digitális átállásról

videopalyazat nyertese Szabo GergelyA digitális átállás népszerűsítése volt a témája a Forgass és ossz! című amatőrfilmes pályázatnak, amelyet az NMHH, valamint a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) szervezett. A verseny győztese a 25 éves Szabó Gergő lett, aki egy iPhone 5 okostelefonnal lett gazdagabb, és részt vehet majd egy professzionális filmforgatáson is Mátyássy Áron rendező asszisztenseként.

A pályázók feladata az volt, hogy legfeljebb egy percben kreatívan mutassák be az idén zajló televíziós digitális átállás lényegét, előnyeit, úgy, hogy azt az idősebb korosztály is megértse – mintha valamelyik nagyszülőnek próbálnák elmesélni, mi is ez. A kampányban a jelentkezők a legnépszerűbb közösségi oldalra tölthették fel az elkészült videóikat május 5-ig. Az érdeklődők szavazhattak is a már feltöltött művekre, amelyeknek a számát a háromtagú szakmai zsűri is figyelembe vette.

A győztes videó az indoklás szerint eredeti, jó humorú, a készítő a technikát magabiztosan kezelte és igen ötletesen alkalmazta az internetes közösség idoljait. A videopályázatra közel húsz, magas színvonalú pályamunka érkezett, ezért a zsűri különdíjat is kiosztott: az iPod Shuffle digitális zenelejátszót Horváth Pál nyerte el. Ezen túl a jelentkezők mindegyike ajándékcsomagot is kapott.

A videopályázatot március 25-én hirdette meg az NMHH és a DUE Médiahálózat. A nyertes mű a beérkezett többi pályamunkával együtt megtekinthető a www.digitalisatallas.hu honlapon.