Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Itt a hibrid Médiaklikk

MédiaKlikk néven hibrid televíziós (HbbTV) szolgáltatást indított a közszolgálati televízió-csatornákon az MTVA, az Antenna Hungária, mint technikai háttérszolgáltató műszaki közreműködésével. A szolgáltatás az országos földfelszíni MinDigTV-n és az MTVA műholdas terjesztésében is elérhető május közepétől.

A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) a földfelszíni digitális televíziós hálózaton kialakított, interaktív szolgáltatásokat nyújtani képes szabvány. A széleskörű iparági összefogásnak köszönhetően a technológia mára Európa több országában elterjedt és nagy népszerűségnek örvend, a gyors terjedést elősegíti a rendkívül egyszerű, egygombos indítás („red button" – piros gomb).

Az Antenna Hungária 2013 októberében a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatán ingyenes HbbTV tesztsugárzást indított MinDig TV Plusz néven, mely a MinDig TV Infocsatornájáról indítható el. A teszt új, streamelt élő TV és rádióadásokat, kibővített programújságot, aktuális híreket, időjárás-előrejelzést, lottószámokat, webkamerás megjelenítést és szavazó applikációt tartalmaz.

Az MTVA Médiaklikk szolgáltatása a MinDig TV vétellel rendelkező televízió-készülékeken a közszolgálati TV csatornákról érhető el, amennyiben a készülék internethez is csatlakozik és képes a HbbTV szolgáltatás megjelenítésére. A Médiaklikk szolgáltatás kibővített műsorújságot tartalmaz, mely rövid, képes műsor-előzeteseket és esetenként visszanézhető műsorokat is tartalmaz. Ezen kívül a HbbTV portálon elérhetőek a Parlament Rádió, a Nemzetiségi Rádió és a Duna World Rádió műsorai, valamint hírek és aktuális időjárás-előrejelzés is megtalálható rajta. Az Antenna Hungária technikai háttérszolgáltatóként a HbbTV portál üzemeltetését, valamint a video és audio tartalmak streamelését végzi.

Hazánkban a rendelkezésre álló piackutatási adatok szerint már több mint 160 ezer HbbTV-képes televíziókészülék van a háztartásokban, a jelenleg kapható smart TV-k egyharmada pedig már HbbTV-képességgel kerül a boltokba.

Az MTVA folyamatosan bővíteni tervezi a most elindított új multimédiás szolgáltatását.