Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Kábeles internet: megbízhatóan gyors

A kábeles szolgáltatások a legmegbízhatóbbak a letöltési sebességek tekintetében, az Európai Bizottság és a SamKnows európai szélessávú internetelérést biztosító szolgáltatások minőségét vizsgáló tanulmánya szerint.

„Méréseink szerint a kábeles szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók számára a legforgalmasabb órákban a meghirdetett letöltési sebesség 91,4 százaléka áll rendelkezésre, míg egy 24 órás időszakban hozzávetőleg 95%-os értékkel számolhatnak" – mondta el Matthias Kurth, a Cable Europe vezetője. „Ezzel az értékkel a kábeles szolgáltatás messze kiemelkedik a különböző technológiájú szolgáltatások közül, melyek átlagosan a meghirdetett értékekhez képest csupán 74%-os letöltési sebességet produkálnak. Érdemes külön kiemelni az xDSL kapcsolatok mindössze 63,3%-os értékét."

A kábeles felhasználók Európa-szerte átlagosan 33,08 Mbps sebességgel internetezhetnek a csúcsidőszakokban, azaz már most elérhető számukra az a 30 Mbps-os sebesség, amelyet Neelie Kroes digitális területért felelős uniós biztos látni szeretne minden európai uniós háztartásban 2020-ig.

A tanulmány a SamKnows és az Európai Bizottság azon közös törekvésének jegyében született, miszerint az európaiaknak megbízható és pontos adatokat kell kapniuk az Európán belüli szélessávú szolgáltatások teljesítményéről.