Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Égbe szállt a Telekom

T egigaleriaA Magyar Telekom ügynökségi partnereivel közösen olyan éjszakai égboltot átszelő, különleges nyomtatót fejlesztett, amelynek segítségével bárki az éjszakai égre „posztolhatja" a legemlékezetesebb élményeit megörökítő, az Égi Galéria Facebook alkalmazáson keresztül elküldött fotóit és üzeneteit.

A megoldás technológia hátterét egyedülálló találmány biztosítja: a képi és szöveges üzeneteket egy speciális helikopter (hexacopter) festi az égre, amelynek tudása a LED-technológiával, és a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb, 4G mobilinternet képességeivel kapcsolódik össze. A futurisztikus repülő nyomtató által az égre varázsolt, részleteiben kirajzolódó képeket és üzeneteket hosszú záridejű kamerák örökítik meg, és teszik az érdeklők számára láthatóvá.

Aki nem szeretne lemaradni egyetlen fontos pillanatról sem, annak érdemes rendszeresen az Égi Galéria weboldalára (www.egigaleria.hu) látogatnia, ahol a projekt eseményeit élőben is nyomon lehet követni. Október 13-ig minden este bárki saját szemével is láthatta Budapest belvárosában az égi nyomtatót működés közben, ahol akár le is fotózhatta az égre küldött képeket.

Természetesen a fotók a látványosság után sem tűnnek el: a projekt weboldalán, az Égi Galéria virtuális képtárában gyűlnek arra várva, hogy segítségükkel bárki bármikor töltekezhessen az általuk sugárzott felemelő érzésekből.