Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Videotár, moziklub és HD

Márciustól két új videotárral, a Nickelodeon és a Comedy Central műsoraival bővül az Invitel IPTV-szolgáltatása. Hazánkban a Telekom MoziKlub előfizetői láthatják elsőként és kizárólag a Kártyavár (House of Cards) című sorozatot, az AXN NOW kínálatában. DIGI Kft. ügyfelei pedig már HD minőségben is élvezhetik a Eurosport HD és a Eurosport 2HD műsorát.

Márciustól két új videotárral, a Nickelodeon és a Comedy Central műsoraival bővül az Invitel IPTV-szolgáltatása. Az IPTV egyik kedvelt funkciója a filmkölcsönzés, de különbség van a videotár és a videotéka között. A videotékából egyenként választhatunk filmeket a szolgáltató kínálatából, a kölcsönzési díjat pedig majd a számlával együtt fizetjük ki, ezzel szemben a videotár esetében az ügyfél nem egy filmet választ, hanem egy mappa teljes tartalmára fizet elő. A megnézett műsorokat pedig nem egyesével számlázza ki a szolgáltató, hanem a havi díjért cserébe a műsoridőtől függetlenül bármennyiszer megtekinthetjük a teljes tartalmat.

Maga a videotár nem újdonság az Invitelnél, az AXN filmek és sorozatok már 2013 áprilisa, a Minimax és a Megamax gyermekműsorai pedig 2013 nyara óta elérhetők hasonló szolgáltatás keretében.

„Az IPTV és a videotár többek között azért népszerű, mert használatukkal előfizetőink saját maguk dönthetik el, hogy mely csatornákat – és főleg mikor – néznének, hiszen nem biztos, hogy éppen akkor érnek rá tévézni, amikor az adott műsor adásban van. Ezekre az igényekre nyújt megoldást a videotár" – mondta el Langsteiner Marianne, az Invitel lakossági marketingigazgatója. A Nickelodeon meséit tartalmazó, havi 590 Ft-ért elérhető Videotár, illetve a Comedy Central műsoraiból álló, havi 690 Ft-os Mókatár elsősorban a gyerekeket és a fiatal felnőtteket célozza meg. Az első hónapban a tartalmakat folyamatosan frissítik, hogy mindig változatos maradjon a kínálat.

kartyavar 2A Telekom és a Sony Pictures Television Networks Central Europe együttműködésének köszönhetően hazánkban a Telekom MoziKlub előfizetői láthatják elsőként és kizárólag a Kártyavár (House of Cards) című sorozatot, az AXN NOW kínálatában. A Kevin Spacey és Robin Wright főszereplésével játszódó történet teljes első évada 2014. április 1-jétől lesz látható a társaság előfizetéses video on demand (SVOD) típusú szolgáltatásában.

A Kártyavár című sorozatot rendhagyó módon online videotéka szolgáltatásban mutatták be az Egyesült Állomokban 2013 februárjában, és hamarosan a legnézettebb műsor lett az oldalon. Azáltal pedig, hogy egyszerre mind a 13 epizódot elérhetővé tették, az új típusú televíziózás rugalmasságát szerették volna hangsúlyozni, vagyis azt, hogy a néző valóban a saját egyéni időbeosztásának megfelelően élvezheti a sorozatot.

A széria három Emmy-díjat nyert a legjobb rendezésért és a legjobb szereplőgárdáért dráma sorozat kategóriában, valamint a legjobb operatőri munkáért egykamerás felvétel kategóriában (Single-Camera series). Robin Wright alakítása pedig a Golden Globe-díjat érdemelte ki.

Márciustól már HD minőségben is élvezhetik a Eurosport HD és a Eurosport 2HD műsorát DIGI Kft. digitális kábeltelevíziós csomagkínálatában. Ezzel összesen 20-ra bővült a nagyfelbontású csatornák száma, melyek között immár 5 sportcsatorna kapott helyet. A legtöbb településen a DIGI+ csomagban 20, a DIGI csomagban 19 HD csatorna érhető el a csomag részeként, HD csomagfelár nélkül.