Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

600 HD kijelző az Amsterdam ArenA-ban

ArenA

A 2013-as UEFA-kupa döntőjének helyszínéül nemrégiben kiválasztott Amsterdam ArenA az egyik első olyan európai futballstadion, ahol bevezetik a Cisco StadiumVision nevű rendszerét.

Az okostelefonok, táblagépek, a mobil video és a HD televíziózás terjedésével a sportesemények és egyéb nagyrendezvények látogatói újfajta élményeket igényelnek. A rendszere nagyfelbontású videókat és az adott rendezvényhez szorosan kapcsolódó digitális tartalmakat kínál a szurkolóknak.

A KPN-nel közösen építendő megoldással az Amsterdam ArenA stábja központilag felügyelheti és irányíthatja a stadionban lévő mintegy 600 nagyfelbontású kijelzőn megjelenő digitális videókat és más tartalmakat. A technológia többek között lehetővé teszi, hogy a meccs vagy a rendezvény egyes szakaszaiban az adott nézőcsoportokat célzó, váltakozó információkat jelenítsenek meg a kijelzőkön. Ilyen lehet például az éppen folyó futballmérkőzésről közölt információ, beleértve az élő videoközvetítést. További lehetőségek közé tartozik egy adott szórakoztató rendezvényhez kapcsolódó tartalom, reklám vagy a stadion területén található árusítóhelyek promóciója.

A rendszert az Amsterdam ArenA a Ciscóval és annak egyik hivatalos partnerével, a KPN-nel közösen építi ki az Amsterdam ArenA 2.0 2012. augusztus 16-i megnyitójáig. Az elmúlt években az Amsterdam ArenA minden rendszerét egyetlen központi IP-hálózattal kapcsolta össze. A beléptetőrendszer berendezései, a fizetőrendszerek, a biztonsági kamerák és minden video- és tartalomszolgáltatás, így az Ajax TV is központilag, egyetlen intelligens hálózaton keresztül felügyelhető. Ez a rendszer szolgál a jelenleg kialakítás alatt álló, új nézőélményt ígérő megoldás alapjául.

Az elkövetkező két éven belül az Amsterdam ArenA ezeket a funkciókat a stadion falain kívül is szeretné elérhetővé tenni a közönség számára. Az otthonukban tartózkodó vagy a stadionba tartó nézők okostelefonjaikon tájékozódhatnak a meccsről, koncertről vagy egyéb rendezvényről, így például a stadion aktuális megközelíthetőségéről, a futballcsapatokról vagy a fellépőkről, továbbá célzott hirdetéseket is kaphatnak.