Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Mire figyeljünk tévékészülék vásárlásnál?

55EC930Egyre többen cserélik le régi tévéjüket és új készüléket vásárolnak. A megfelelő – esetleg okos - tévé kiválasztásban segíthetnek az LG alábbi tanácsai.

Megfelelő helyiségbe a megfelelő tévét

Először is azt célszerű eldönteni, hogy a lakás melyik helyiségében fogjuk használni az új készüléket. Egyrészt egy kisebb szobába nem célszerű egy túlzottan nagy tévét elhelyezni, másrészt más igényeknek kell megfelelni akkor, ha a konyhába, a hálószobába, a gyerekszobába vagy a család minden tagja által használt nappaliba keressük a legjobb megoldást.

Nem feltétlenül a leghatalmasabb készülék a legjobb választás

Ha például túl közel ülünk egy túl nagy tévéhez, akkor hosszú távon nehezebbé, fárasztóbbá válhat a teljes kép befogadása, hiszen még a tökéletes kép is pixelessé, szemcséssé válhat. Érdemes a következő ökölszabályt alkalmazni: körülbelül akkora tévét vegyünk, aminek a képátmérője fele annak a távolságnak, ahonnan nézzük. Ha tehát két méterről nézzük a tévét, 100 cm-es képátló az ideális méret. Persze minél jobb a felbontás, annál élvezetesebb a kép közelről is.

Okostévé a sláger

Az okostévék multimédiás szolgáltatásokat, internetelérést és különböző okos alkalmazásokat vonultatnak fel és ezekkel válnak olyan sokoldalú információs- és szórakoztató központtá, amelyek izgalmas és érdekes tartalmakat nyújtanak az egész családnak. Sokan elsőre azt gondolhatják, hogy csak a fiatal vagy fiatalos embereknek ajánlhatóak az okostévék, de ez egyáltalán nincs így. A megfelelő platform használatával a kezelése olyan egyszerű, hogy egyik korosztály számára sem okoz nehézséget.

Drága lehet az olcsó készülék

A vásárlás során ne csak az árcédulát nézzük. Célszerű elismert, megbízható gyártó készülékét választani, hiszen az ismeretlen márkákkal szemben ezek többnyire fejlettebb technológiát, terméktámogatást és könnyen elérhető ügyfélszolgálatot és szervizhálózatot is kínálnak. Legalább ennyire fontos a beszerzési forrás, azaz a tévét értékesítő kereskedő gondos kiválasztása is. Gyanús lehet a túlzottan vonzó ár — az adott esetben szürkeimportban érkező készülék olcsóságára később könnyen ráfizethetünk, ha a garanciális problémánkkal később nem érjük el a kereskedőt.

Figyeljünk a műszaki paraméterekre!

Érdemes a lehető legkorszerűbb technológiát, a legjobb minőségi paramétereket választani. A tévék között vannak olyanok, amelyek sokkal többet tudnak, mint amit jelenleg valóban ki tudunk használni, de mivel egy készüléket hosszú évekre vásárolunk, így az időközben megnövekedett igényeinket is ki kell szolgálnia a tévénknek. Éppen ezért érdemes a 4K (vagy Ultra HD, UHD) felbontású készülékeket választani, amelyek a ma már elterjedt full HD felbontás négyszeresét tudják.