Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Nagyon szeretik a tévét a magyarok

Kiemelkedően népszerű a hagyományos tévé Magyarországon, annak ellenére, hogy nálunk is gyorsan fejlődik a kínálat, és a fogyasztók minden eddiginél több lehetőség közül választhatnak videót saját szórakoztatásukra.

 
Tovább bővültek az előfizetők jogai

A hűségidős díjszabás-emelési lehetőségek csökkenése, a nem újratöltött feltöltőkártyán megmaradt pénz visszautalása, az ÁFSZ-ben visszakereshető akciós feltételek, a ráutaló magatartás pontosabb meghatározása, évi egyszeri ingyenes példány a szerződésből, a nem írásban megkötött előfizetés esetén is, könnyebb felmondás jogszerűtlenül kivett műsorcsatorna miatt – ezek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfontosabb, 2015 decemberétől alkalmazandó intézkedései az előfizetői szerződésekre vonatkozó rendeletből.

 
Néhány perccel már kevesebbet tévéztünk

2014 első negyedévében a teljes népesség naponta átlagosan 5 óra 11 percet töltött a tévékészülékek előtt, 7 perccel kevesebbet, mint az előző év ugyanezen időszakában.

 
Megalakult a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal

Piaci, civil és állami szférából egyaránt delegált tagokból álló tanácsadó testület kezdi meg működését a NMHH elnöke mellett. A Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal állásfoglalásokat, ajánlásokat dolgoz ki a jövőben a gyermekbarát internetezés elterjesztésének érdekében, többek között foglalkozik majd a szűrőszoftverek hatékony alkalmazásával és egyedi panaszokkal is.

 
Megújult a gyermekzár-ajánlás

A Médiatanácsa az NMHH Hivatala segítségével felmérte, hogy a műsorterjesztők megfelelnek-e a kiskorúakra káros tartalmak elérésének korlátozásával kapcsolatos szabályozásnak.

 
Tovább digitalizálódik az ország

NMHHgyorsÁprilisban 30,4 százalékról 30,8 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. Ha hozzávesszük a műholdas szolgáltatást is, akkor az NMHH gyorsjelentésében szereplő 12 hazai szolgáltató előfizetőinek 65,1 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

 
Naponta 286 percet tévéztünk tavaly

2012-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 46 percet töltött a televízió előtt, pontosan ugyanannyit, mint egy évvel korábban. A tévézők nagyobb arányban választották az általános szórakoztató és a közszolgálati csatornákat, mint az előző évben, ugyanakkor az RTL Klub és a TV2 együttes részesedése továbbra is több mint egyharmadát teszi ki a tévénézésre fordított időnek.

 
Mérlegen a gyermekzár

Milyen műszaki megoldásokkal és milyen mértékben biztosítják a digitális kábeltévé-, IPTV- és műholdas televíziós szolgáltatók a kiskorúak káros tartalmak elleni védelmét – ezt vizsgálta az NMHH Médiatanácsa 2012-ben.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2