Szolgáltatókereső

Településkereső

 

Támogatók:

mksz logo

upc logo

tvo-logo

mkm logo2

mipszi logo

Tovább digitalizálódik az ország

NMHHgyorsÁprilisban 30,4 százalékról 30,8 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. Ha hozzávesszük a műholdas szolgáltatást is, akkor az NMHH gyorsjelentésében szereplő 12 hazai szolgáltató előfizetőinek 65,1 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartás közül több mint 3,3 millióban fizetnek elő valamilyen televíziós szolgáltatásra. A fennmaradó közel 800 ezer háztartás túlnyomó zömében a tető- vagy szobaantennával fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású adásokat néznek.

A digitális előfizetéseken belül áprilisban 891 ezerről 906 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (jellemzően műholdas) szolgáltatást 918 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 92 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,6 százalék, a második a Magyar Telekom, amelynek piaci részesedése 23,2 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 23,1 százalék volt.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 27,3 százalék, második helyen a Magyar Telekom van 20,5 százalékkal, ezt követi a DIGI 18,3 százalékkal, míg negyedik a sorban a több száz – a gyorsjelentésben nem szereplő – kisebb szolgáltató együttes részesedése 16,1 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatásokat a gyorsjelentés teljes körűen lefedi. Ebben a szegmensben a piacvezető DIGI részesedése 34,1 százalék, majd a Magyar Telekom következik 29,4 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 25 százalék. A MinDig TV Extra részesedése 9,1 százalék a Hello Digital szolgáltatás 2,4 százalékon áll április végén.